1 iunie franţuzesc

În mini-vacanţa de 1 iunie am avut parte de o ieşire minunată. Deoarece naşii noştri de cununie trăiesc în Elveţia, numărul ocaziilor cu care ne vedem e redus, aşa că naşul s-a gândit să organizeze o adunare familială la Nisa.

Astfel că, eu cu soţul meu, părinţii lui şi ai mei ne-am urcat frumos în avion şi am fugit în minunata Franţă. M-a bucurat atât pentru că, fiind o familistă convinsă, momentele în care îi am pe toţi în jurul meu le găsesc perfecte şi extrem de plăcute, dar şi pentru că Franţa e una din ţările preferate inimii mele, cu tot ce înseamnă ea… mâncare, peisaje, oameni, limbă, tradiţii şi cultură. Mai mult decât atât, s-ar părea că nu vom avea concediu anul acesta pentru că pregătim o surpriză de proporţii la clinică, dar despre asta vom discuta altă dată 🙂

O să vă povestesc despre dimineţile mele acolo: apartamentul în care stăteam avea o privelişte extraordinară către mare, aşa că banala cafea devenea un ritual sublim cu privirea către largul mării şi era însoţită de celebrele croissante calde, pe care naşa mea avea grjă să le găsesc direct pe masă când ieşeam. Dar acest ritual nu era primul după trezire. Motivată de faptul că am început să mă duc la sală, şi de numărul impresionant de oameni care fac sport acolo, primul lucru pe care îl făceam era să ies la o tură de alergat pe faleză, activitate fizica care culmina cu o binemeritată baie în mare.

Apa era rece cât să nu-mi creeze nici un disconfort, dar cât să mă trezească şi să-mi dea poftă de viaţă şi chef de orice! Nu pot să vă descriu în cuvinte cum e să-ti începi ziua astfel. Apoi ne vedeam de programe alături de familie, am avut ocazia să petrecem timp de calitate împreună şi să ne bucurăm de frumuseţile Franţei.

Într-una din zile am dat o fugă, inevitabil, şi în luxuriantul Monte Carlo, nu puteam să-l ratez. Am luat prânzul la celebra Cafe de Paris, unde merg de absolut fiecare dată, măcar pentru o cafea, dacă nu e vreme de mai mult. Locul ăla îmi dă o stare de bine, de la mâncărurile pe care, de altfel, le pot gusta şi în alte locuri în care călătorim, dar care aici excelează prin fineţea gustului, ospătarii eleganţi şi care acordă un serviciu ireproşabil, până la oamenii din jurul meu, lumea elegantă, şi atmosfera plăcută.

După prânz, am dat o raită prin magazine, am poposit în buticul celebrului Louboutin, dar şi a altor nume nu mai putin renumite şi, bineînţeles, ne-am bucurat de spectacolul auto din faţa casinoului. Pasiunea mea pentru maşini e moştenire de familie, tatăl meu crescându-mă în spiritul iubirii pentru automobile, dar şi impartasita îndeaproape de soţul meu, deci am avut compania ideală pentru a analiza, admira şi comenta bolizii din faţa noastră.

Celelalte zile s-au scurs lin cu plimbări prin pieţe provensale, miros de lavandă şi paşi mulţi făcuţi pe străduţe din sate tradiţionale franţuzeşti, din care am cumpărat produse artizanale, de prima calitate (uleiul de măsline cu lavandă şi muştarul tot cu lavandă pe care nu am reuşit să le găsesc în alt loc până acum). Am revăzut reşedinţa frumoasei Beatrice Rothchild – părinţii mei nu apucaseră s-o vadă şi am zis că e musai să ne oprim. M-a impresionat chiar mai tare decât atunci când am văzut-o prima oară, cu galerii de artă în aer liber şi promenade de poveste.

Ultima zi a fost rezervată pentru a ne odihni picioarele suprasolicitate de atâta umblat, iar asta a însemnat brunch pe plaja şi apoi baie în mare sau lenevit pe şezlonguri.

Când am luat taxiul dinspre aeroport spre casă mi se părea că făcusem acelaşi drum invers cu doar câteva ore înainte.

Dar, dragă Franţă, promitem să revenim în aceeaşi formulă cât mai curând.

Deşi mereu zic că lumea asta e atât de mare, iar noi suntem extrem de curioşi să vedem cât mai mult din ea, există anumite locuri în care m-aş putea întoarce de zeci de ori fără să mă plictisesc vreodată. Riviera franceză este unul dintre ele.

Minivacanţa s-a terminat şi m-am întors cu bateriile super încărcate, numai bine că să încep un caz tare drag mie, un nou zâmbet de excepţie care va purta semnătura mea. Staţi pe-aproape, cât de curând o să găsiţi aici toată povestea!

You may be interested also in
3 Comments

Roxana Ciltea

June 15, 2017 @ 15:20

Intr-adevar, o minivacanta de vis, cu atat mai pretioasa pentru noi cu cat ocaziile de a petrece zile in sir alaturi de copiii nostri nu sunt nici pe departe atat de dese pe cat ne-am dori! Ne-am simtit atat de rasfatati de parca s-ar fi inversat rolurile!

Iar compania familiei si ambientul de vis nu au nevoie de nici un comentariu!

Sorin o

June 16, 2017 @ 15:14

Excelenta scriitoare !! Frumusețile Riviere devin mai lucitoare sub pana ta ! Îți doresc multiple călătorii și același drag de viața !!

Sorin

June 16, 2017 @ 15:15

Excelenta scriitoare !! Frumusețile Rivierei devin mai lucitoare sub pana ta ! Îți doresc multiple călătorii și același drag de viața !!

Leave Comment

- Despre mine -

Medic stomatolog din 2012, blogger din 2017 şi fotograf... în curând - până atunci mai exersez :)

- Contact -

0720 118 771

- Facebook -