O noua provocare, un nou zambet…

În urma postării despre fațete am câștigat o dublă satisfacție! Să vă povestesc cum. Mă sună o colegă de-a mamei, care mi-a fost pacienta de pe vremea când eram studentă, care a avut încredere să se lase pe mâinile mele când nici eu nu eram sigură pe ele. Acum mi-a zis “Ce bine că ai scris articolul ăla, vreau să vin să-mi faci fațete!”. Wow! M-am bucurat, atât pentru că aveam șansa să-i fac un zâmbet de poveste, cât și pentru că mi s-a confirmat că am reușit să lămuresc suficiente aspecte legate de acest subiect, încât să ajut pacienții să ia o decizie fermă. Zis și făcut, am făcut prima programare, am mai discutat un pic și ne-am pus pe treabă! Așa arăta zâmbetul ei la început.

Știam că este o provocare pentru că o cunoșteam, știam că este o perfecționista și mi-a spus din start că nu-și dorește niște dinți “puși”, acel alb strălucitor care se vede de la o poștă. Caz greu deci, își dorea naturalețe….perfectă! Am zis Da! Se poate. Am făcut, bineînțeles, un wax-up, pe care pacienta și-a dat acordul imediat și ne-am apucat de șlefuit. Am preparat 6 dinți (cei cu probleme și pe care și-i dorea perfecți) și i-am făcut, la final, provizoria având ca model wax-up-ul. Pe moment n- a zis multe, dar abia seara m-am bucurat când m-a sunat și mi-a zis că trebuie să facem 8, nu 6, că îi plac atât de mult că vrea să nu se mai vadă nici un dinte “vechi”atunci când zâmbește! Aici am să fac o paranteză spunându-vă că numărul de dinți pe care îi îmbrăcăm se alege atât în funcție de dorința pacientului, cât și în funcție de cât de larg este zâmbetul și câți dinți descoperă atunci când râde cu poftă. Dacă pacientul își dorește doar strict partea frontală, este imposibil să schimbăm culoarea foarte mult, pt că nimeni nu vrea dinți jumătate gălbui – jumătate albi ca spuma laptelui. Atunci când se vrea un alb strălucitor eu recomand 10 fațete sus și 10 jos, doar în cazul în care discutăm despre naturalețe și o culoare foarte apropiată de cea existența putem vorbi de mai puține fațete.

Buuun, cum lucrarea era trimisă la laborator deja, am sunat tehnicianul, am zis să oprească lucrul, pt că mai am de preparat doi dinți și reiau amprenta pentru a-i oferi posibilitatea de a lucra la toate fațetele deodată, în același timp, pentru că rezultatul să nu fie unul excelent doar din punct de vedere estetic ci și din punct de vedere al adaptării fațetelor pe dinți, cu puncte de contact, cu margini închise frumos, șamd.

O simțeam că abia așteaptă, s-a supărat foc că nu a reușit să vină la programarea de cimentare din cauza unui avion întârziat și alte aventuri. Pe deoparte mă bucuram de entuziasmul ei, pe de alta îi explicam ca o să fie ale ei fațetele mulți ani de acum încolo, ce mai contează câteva zile? :))

A venit și ziua cimentării, totul a mers ca uns – procedura de cimentare nu e tocmai simplă, e migăloasă, ia mult timp iar atenția mea trebuie să fie la cote maxime, nu-mi place să fiu distrasă și nici să mă grăbesc. Așa că rezervasem suficient timp cât să fiu sigură că nu voi fi întreruptă sau grăbită până la final.

Vă las pe voi să apreciați rezultatul final, eu vă spun numai că acum pacienta mea se gândește serios să-și facă fațete și în partea de jos, pentru un look complet 🙂

 

La câteva zile de la cimentare, ne revedem întotdeauna pentru un control amănunțit, cu pacientul odihnit, fără anestezie, în care echilibrăm ocluzia, curățăm fațetele de eventuale resturi de ciment, având o grijă deosebită în zona gingiilor. Acest control este obligatoriu, deoarece resturile de ciment pot reprezenta un factor iritant pentru gingii și declanșează inflamație și sângerare. Nu ne dorim așa ceva pe un Hollywood smile, nu sunteți de acord?

You may be interested also in
Leave Comment

- Despre mine -

Medic stomatolog din 2012, blogger din 2017 şi fotograf... în curând - până atunci mai exersez :)

- Contact -

0720 118 771

- Facebook -